Головний зміст

dokument na ipotekuНавесні 2017-го у місцевих адміністративних та господарських судах зникнуть бухгалтерські відділи. А фінансовими справами займатимуться ТУ ДСАУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це на другому дні засідання Ради суддів України, яке проходить у Києві, повідомив голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».
 
 
 
Питання ліквідації бухгалтерських відділів у судах підняв член РСУ, суддя Окружного адміністративного суду Києва Руслан Арсірій.
З.Холоднюк пояснив, що відповідно до нової редакції закону "Про судоустрій і статус суддів", яка набере чинності 30 вересня, "функції розпорядника бюджетних коштів щодо місцевих судів здійснюють територіальні управління Державної судової адміністрації".
 
 
 
Очільник ДСАУ порадив не нервувати з цього приводу і пообіцяв, що така законодавча новація буде "безболісною".
Він зауважив, що після набрання чинності законом місцеві суди відразу не передаватимуть фінансові справи
до ТУ ДСАУ. "До лютого 2017-го ніхто нічого не змінюватиме", - запевнив З.Холоднюк, пояснивши, що на початку року бухгалтерські відділи судів мають подати фінансові звіти за 2016 рік. А вже, швидше за все, у березні-травні фінсправи передадуть до ТУ ДСАУ.
 
 
 
З.Холоднюк закликав не хвилюватися з цього приводу, бо "кожен має займатися своєю справою": суди розглядати справи, а теруправління перейматися фінансовими питаннями. До того ж для місцевих загальних судів теруправління давно є розпорядниками коштів, і проблем з цим немає.
 
 
 
Однак не всі члени РСУ погодилися з тим, що у судів не виникає проблем з ТУ ДСАУ. Адже в деяких областях теруправління поділяють суди на "улюбленців і неулюбленців".
Разом з тим не виключено, що така законодавча новація може призвести до скорочення кадрів: до  ТУ ДСАУ перейдуть не всі фінансисти, які працювали у місцевих адміністративних та господарських судах.