Головний зміст

krediti6 вересня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 року № 553, якою скорочено перелік документів, що подаються для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відтепер при реєстрації речових прав на нерухомість не має потреби подавати документи, що перебувають у володінні державних органів.
 
 
Так, відомості про документ, що засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, державний реєстратор отримуватиме в режимі реального часу безпосередньо з Єдиного реєстру документів.
 
 
Зазначена норма запрацює через два місяці з дня набрання чинності вищезазначеною постановою Уряду, коли Міністерством юстиції спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства буде запроваджено інформаційну взаємодію між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним реєстром документів. 
 
 
А до здійснення інформаційної взаємодії між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним реєстром документів подання заявником документа, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта, чи його завіреної копії (у випадках, передбачених законодавством) є обов’язковим.