Головний зміст

1427592399 my vmeste 1 627 e1438095289167Безповоротна допомога Уряду у сплаті житлово-комунальних послуг – субсидія – оформлюється, виходячи з кількості фактично проживаючих осіб із числа зареєстрованих мешканців житла. Про це в ході прямої телефонної лінії заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева.
 
 
 
 
 
 
 
«Часто буває так, коли в квартирі чи будинку, де проживають батьки, зареєстровані  діти, які фактично там не проживають вже багато років. Зрозуміло, що їхній дохід до обчислення субсидії ніякого відношення не має», —наголосив Андрій Рева.
 
 
У такому випадку, за словами Міністра, мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».
 
 
 
Разом із Декларацією необхідно подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. А також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).
 
 
«На підставі цієї заяви Управління соціального захисту спрямовує в помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він, у свою чергу, приходить, перевіряє, складає акт. Далі в органі соціального захисту готують подання на Комісію. І Комісія приймає рішення: призначити субсидію, скажімо, не на п’ять чоловік, а,  на трьох. І це рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються не на п’ятьох прописаних, а на трьох реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться з  трьох замість п’яти членів родини», —пояснює Андрій Рева.
 
 
 Тим, хто раніше оформив субсидію у 2015—2016рр, не потрібно проходити цю процедуру знову. Субсидія у 2016—2017рр. призначається їм автоматично.