Головний зміст

gjghj vncgcg«Сьогодні стартує  робота 20 мобільних груп. Це черговий крок у реформуванні митниці. Мета створення мобільних груп – посилення боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, підвищення ефективності митного контролю товарів та боротьби з митними правопорушеннями.
 
 
 
 
Основою роботи мобільних груп стануть звіти спеціальної аналітичної групи Міжвідомчого центру. Робота аналітичного центру та мобільних груп буде цілодобовою. Міжвідомчий цільовий центр був створений ще два тижні тому.
Створення Міжвідомчого цільового центру та 20 мобільних груп – черговий крок у реформуванні митниці. Це свідчення систематичної роботи по боротьбі з контрабандою та корупцією, що ведеться фіскальною службою разом з іншими державними відомствами. 
 
 
 
До складу Міжвідомчого цільового центру та мобільних груп увійшли представники  Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. До кожної мобільної групи увійдуть по два представники ДФС. Мобільні групи будуть діяти у цілодобовому режимі по всій території України.
 
 
На Міжвідомчий центр та  мобільні групи покладено такі завдання, як попередження та виявлення фактів порушення митного законодавства, узагальнення, обробка та аналіз оперативної й аналітичної інформації щодо можливих фактів порушення митного законодавства, боротьба з корупцією.
 
 
Аналітична група у складі Центру буде проводити аналітико-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій у зоні діяльності митниць, а мобільні групи будуть діяти в цілодобовому режимі по всій території України і виїжджати по орієнтуваннях.