Головний зміст

atoljСьогодні, 13 вересня, набрало чинності Положення про організацію та несення служби з охорони органів державної влади військовими частинами і підрозділами Національної гвардії України, затверджене наказом МВС від 20.07.2016 № 692.
 
 
 
 
 
 
Положення визначає порядок організації та несення служби з охорони органів держвлади військовими частинами і підрозділами Національної гвардії України, основи їх взаємодії з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, іншими органами, права і обов'язки військових нарядів, а також порядок участі в здійсненні заходів правового режиму надзвичайного або воєнного стану, ліквідації наслідків надзвичайних або кризових ситуацій на об'єктах, що охороняються.
 
 
 
Охороні підлягають об'єкти органів державної влади, визначені постановою КМУ від 25.11.2015 № 971 про безкоштовну охорону: міністерства, казначейство, облдержадміністрації.
 
 
Для визначення готовності до прийняття об'єкта під охорону створюється міжвідомча комісія.
 
 
До прийняття об'єкта під охорону на підставі акта комісії штаб ВЧ розробляє план охорони держоргану, в якому визначає систему охорони, службову документацію військового наряду, також організовується підготовка особового складу, узгоджується з представниками зацікавлених органів план взаємодії на випадок ускладнення обстановки на об'єкті, що охороняється. Устаткування місць несення служби забезпечують охоронювані органи держвлади.
 
 
 
Службові завдання з охорони держорганів виконуються військовими нарядами (пост охорони; патруль на автомобілі; піший патруль; мобільна група швидкого реагування; група посилення) і за допомогою технічних засобів охорони.