Головний зміст

debtМіністерство фінансів України розробило і найближчим часом внесе на розгляд Уряду свої пропозиції щодо зміни системи адміністрування податків в Україні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у вівторок.
 
 
 
"Найближчим часом Міністерство фінансів внесе свої пропозиції Уряду, Уряд розгляне. І після того ми можемо говорити про те, що спільно з Парламентом ми будемо супроводжувати ці зміни, і вони якісно змінять ситуацію щодо адміністрування податків", - заявив Володимир Гройсман.
 
 
Прем’єр-міністр повідомив, що команда Міністерства фінансів напрацювала документ, який може лягти в основу змін до податкової системи. "Ці зміни будуть в першу чергу покликані на те, щоб спростити адміністрування", - зазначив він.
Володимир Гройсман висловив переконання, що потрібно змінювати систему адміністрування податків. Сьогоднішня система адміністрування податків часто дає підстави для здійснення тиску з боку органів, що здійснюють перевірки підприємств, та корупції, зауважив Голова Уряду.
 
 
"То не такий звіт, то не така цифра, то не так зробили, потім мільйонні штрафи, а потім за відкати ці штрафи починають списувати", - зазначив він.
 
 
При цьому Прем’єр-міністр зауважив, що ставки податків, за великим рахунком, є прийнятними, але система має бути зрозумілою і прозорою, підкреслив він.