Головний зміст

 
 
41001Кабінет Міністрів вніс зміни до своєї постанови від 3 грудня 2009 р. №1317, які дозволять удосконалити роботу МСЕК по встановленню причинного зв’язку інвалідності із участю в антитерористичній операції.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як роз’яснили у Мінсоцполітики, до Міністерства надходять численні звернення від учасників антитерористичної операції, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, стосовно того, що у довідці МСЕК причиною їхньої інвалідності названо загальне захворювання без зазначення причинного зв’язку із участю в антитерористичній операції.
 
 
 
З метою урегулювання цього питання – саме щодо встановлення причинного зв’язку інвалідності із участю в антитерористичній операції - Мінсоцполітики розробило проект акта, яким вносяться зміни до положень, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1317.
 
 
 
У Мінсоцполітики переконані, що прийняття Урядом зазначеного рішення дасть змогу зняти соціальну напруженість у суспільстві серед учасників антитерористичної операції, які стали інвалідами, та надасть можливість отримати статус інваліда війни особам, визначеним пунктами 11-14 статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Зокрема, йдеться про волонтерів, добровольців та працівників підприємств, які брали участь в антитерористичній операції.