Головний зміст

poiuyПрезидент підписав Закон, спрямовний на приведення до стандартів ООН норм законодавства у недискримінаційному позначенні осіб з інвалідністю. Про це повідомляється на фіційному сайті глави держави.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Петро Порошенко підписав Закон України № 1490-VIII «Про внесення зміни до Закону України «Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї», прийнятий Верховною Радою 7 вересня.
 
Документом вносяться зміни до офіційного перекладу українською мовою Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї шляхом заміни терміну «інвалід» на «особа з інвалідністю», що забезпечить відповідність національної версії зазначених документів оригіналу їх текстів англійською мовою.
 
Реалізація цього Закону в подальшому забезпечить приведення національного законодавства, що регламентує питання, які стосуються осіб з інвалідністю, у відповідність зі світовими стандартами коректного й недискримінаційного позначення таких осіб як «осіб з інвалідністю», а не «інвалідів».