Головний зміст

poradi i kratshi praktiki 144 dВища рада юстиції під час засідання 27 вересня 2016 року розглянула дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А.В., стосовно судді Вищого адміністративного суду України ДОНЦЯ Олександра Євгеновича.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У зазначеній скарзі порушувалося питання про притягнення судді Донця О.Є. до дисциплінарної відповідальності, оскільки при постановленні ним ухвали від 18 квітня 2016 року, на думку автора, вчинено умисну або внаслідок недбалості незаконну відмову в доступі до правосуддя.
 
«Хоча доводи скарги Сандуляк А.В. про незаконне позбавлення її доступу до правосуддя в ході перевірки не знайшли підтвердження, описані у скарзі обставини свідчать, що постановлена суддею Донцем О.Є. ухвала від 18 квітня 2016 року не містить належних мотивів відхилення аргументів касаційної скарги, а дії судді при її постановленні мають ознаки дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом «б» частини першої статті 92 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», – повідомив доповідач – член ВРЮ Анатолій Мірошниченко.
 
Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А.В., Вища рада юстиції вирішила притягнути суддю Вищого адміністративного суду України Донця Олександра Євгеновича до дисциплінарної відповідальності із застосуванням дисциплінарного стягнення у виді попередження.