Головний зміст

123kjljgdfУряд запровадить низку кроків, спрямованих на боротьбу із криміналітетом. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
 
 
 
 
 
 
 
Голова Уряду зауважив, що так званий "закон Савченко" спростив відповідальність злочинців і дав можливість десяткам тисяч злочинців вийти на волю: "Ви подивіться: зґвалтування, вбивства, пограбування. В більшості своїй ці люди звільнені по так званому "закону Савченко".
 
 
У зв'язку з цим Уряд найближчим часом представить пропозиції, щоб скасувати "закон Савченко" або його змінити. "Друга позиція: за грабежі, угони, зґвалтування будемо вимагати від українського Парламенту - а коаліція це підтримує - максимально жорсткого покарання", - заявив Володимир Гройсман.
 
 
Крім того, прийнято рішення про направлення 330 млн грн на підвищення заробітних плат співробітниками карного розшуку.
 
 
"Ми зробимо так, що карний розшук - це буде підрозділ, який буде ефективно боротися з бандитизмом", - наголосив Голова Уряду.
 
 
Голосування щодо цього закону, який буде внесений Урядом, відбудеться у четвер, зазначив Володимир Гройсман.
 
 
"Маємо не забувати про боротьбу з бандитизмом. Криміналітет має отримати зараз по зубам", - підкреслив він.
 
 
Він також підкреслив небезпечність існування низки пом'якшень щодо кримінальних злочинів у зв'язку із вторгненням Росії на Донбасі через доступ до зброї та розквіт криміналітету. "Ми як держава маємо дати відсіч цій навалі злодіїв", - підкреслив Прем’єр-міністр.
 
 
При цьому він зауважив, що боротьба із злочинністю - спільне завдання Уряду та Парламенту."Я знаю, що Парламент це підтримає, і ми це будемо впроваджувати. Якщо у цьому місяці проголосують [закон], з жовтня місяця буде оголошена серйозна, безкомпромісна боротьба з злочинцями", - заявив Володимир Гройсман.