Головний зміст

IMG 3842Вчора, 24 вересня, в Київському районному суді м. Одеси відбулося обговорення проблеми домашнього насильства.

 

 

 

 

 

На заході були присутні судді Київського районного суду м. Одеси Володимир Петренко, Оксана Куриленко, Любов Калініченко, Ігор Борщов, Павло Прохоров та Генадій Войтов на чолі з головою суду Сергієм Чванкіним, експерти Громадського центру правосуддя Одеської області, працівники поліції та начальник служби у справах дітей Одеської міської ради Юлія Нікандрова. 

IMG 3874

За перші 6 місяців 2020 року в Україні зафіксовано понад 96 тисяч звернень щодо домашнього насильства. Це удвічі більше, ніж за першу половину минулого року. Це пов'язане, в тому числі, із наслідками ось цієї ковідівської кризи, коли люди були вдома і ця проблема домашнього насильства проявилася надзвичайно сильно.

IMG 3840

«Коли ми говоримо про домашнє насилля, маємо на увазі перш за все фізичне, уже крайні прояви. Але форм насилля, різновидів насильницьких практик існує значно більше. Людина може навіть не усвідомлювати, що вона чинить насильницькі дії, - зазначила Юлія Нікандрова

IMG 3861

IMG 3864

IMG 3877

IMG 3881

IMG 3886

IMG 3889

Учасники зустрічі обговорили впровадження практики термінових заборонних чи обмежувальних приписів, як то заборона перебувати в місці спільного проживання з особою, яка постраждала від домашнього насильства; заборона наближатися на визначену відстань до місця, де постраждала може постійно чи тимчасово проживати, тимчасово чи систематично перебувати у зв’язку із роботою, навчанням, лікуванням чи з інших причин, заборона листування, телефонних переговорів, інших контактів через засоби зв’язку чи електронних комунікацій особисто або через третіх осіб з постраждалою особою. А також, обмеження спілкування з дитиною у разі, якщо домашнє насильство вчинено стосовно дитини або у її присутності.

IMG 3855