Головний зміст

dsc 1355Київський районний суд зобовязав одесита знести самочинно збудований 59-квартирний житловий будинок, розташований в Одесі, по вулиці Костанді.

 

 

 

 

 

 

 

Позивачі звернулися до суду в березні 2016 року та зазначали, що вказаним самочинним будівництвом була спричинена шкода їх будинкам, які знаходяться на суміжних ділянках. Спорудження багатоквартирного будинку спричинило появу тріщин в їх домівках, затінення, затоплення.

Київським районним судом було встановлено, що вказаний 4-поверховий будинок на 59 квартир та відкритий басейн  були збудовані без належної документації, з відхиленням від проекту та з порушенням містобудівних умов та обмежень, будівельних норм, протипожежних та санітарних норм.

Зазначимо, що 01 грудня 2016 року ухвалою Колегії суддів Вищого адміністративного суду України відповідача  зобов’язано знести за власний рахунок самочинно збудований будинок. 

Київський районний суд м.Одеси ухвалив рішення, яким задовольнив позов та зобовязав відповідача знести самочинне будівництво. Рішення не набрало законної сили, оскільки ще не сплив строк апеляційного оскарження.