Головний зміст

30215Про це розповів Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк під час зустрічі з експертами Консультативної місії Європейського Союзу.

 

 

 

 

 

 

 

Також, він зазначив, що у 2017 році для забезпечення функціонування Державної установи "Служба судової охорони" Державним бюджетом України передбачено 350,2 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що 26 грудня 2016 року на спеціальному засіданні Вищої ради юстиції було прийнято рішення про затвердження разом з Міністерством внутрішніх справ України Тимчасового порядку забезпечення охорони судів, органів та установ системи правосуддя, а також підтримання громадського порядку в них, який розроблено Державною судовою адміністрацією України.

Документ визначає механізм забезпечення охорони приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, підтримання громадського порядку в них, який здійснюється підрозділами Національної поліції України та Національної гвардії України тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень Службою судової охорони.

Наразі суди, інші органи та установи системи правосуддя розташовані у 801 приміщенні, з них:

459 (59%) – не охороняються взагалі,

166 (22%) – тільки вдень,

6 (1%) – лише вночі,

140 (18%) – забезпечуються цілодобовою охороною підрозділами Національної поліції України.