Головний зміст

12713326 січня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо кандидатів на посади суддів, не розглянуті до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».

 

 

 

 

 

 

Відповідно до пункту 29 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року, кандидати на посаду судді, щодо яких на день набрання чинності цим Законом внесені рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, але яких не призначено на посаду судді, мають право взяти участь у доборі на посаду судді у порядку, встановленому цим Законом, без складання відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки. Такі кандидати повторно складають кваліфікаційний іспит та беруть участь у конкурсі на зайняття посади судді відповідно до результатів цього іспиту.

Відповідно до пункту 13 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Вищу раду правосуддя» кандидати на посаду судді, матеріали щодо яких передані до Вищої ради правосуддя згідно з абзацом першим цього пункту і які не пізніше ніж на шістдесятий день з дня набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів» відповідають вимогам для призначення на посаду судді відповідно до Конституції України та Закону України «Про судоустрій і статус суддів», повторно складають кваліфікаційний іспит, проходять спеціальну перевірку та беруть участь у конкурсі на зайняття посади судді. Для проведення спеціальної перевірки, кваліфікаційного іспиту та конкурсу на зайняття посади судді Вища рада правосуддя передає відповідні матеріали Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

Тому Вища рада правосуддя ухвалила передати до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України рекомендації та матеріли про призначення ще п’ятьох суддів:

  • Авдєєва Олександра Робертовича – на посаду судді Саратського районного суду Одеської області;
  • Ніколаєнка Івана Івановича – на посаду судді господарського суду Запорізької області;
  • Кушнір Ганни Вікторівни – на посаду судді Комсомольського районного суду міста Херсона;
  • Оніщенка Станіслава Степановича – на посаду судді господарського суду Донецької області;
  • Шавьолкіної Марини Євгеніївни – на посаду судді Донецького окружного адміністративного суду.

Джерело: Вища рада правосуддя