Головний зміст

mvs 2Cьогодні набрав законної сили Наказ Міністерства внутрішніх справ N 1256 від 29.11.16 Про організацію доступу до відомостей персонально-довідкового обліку єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України, яким затверджено Порядок доступу до відомостей персонально-довідкового обліку єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ.

 

 

 

 

 

Цей Порядок визначає умови, підстави та процедуру надання відомостей з інформаційної підсистеми "Оперативно-довідкова картотека" єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України, що містить відомості стосовно осіб, яким повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення, та осіб, яких засуджено за вчинення кримінального правопорушення, права та обов'язки суб'єктів, що є учасниками зазначеної процедури.

Надання інформації з персонально-довідкового обліку здійснюється на запити державних органів або за запитами фізичних осіб, що оформлені з дотриманням вимог законодавства, у письмовій або електронній формі.

Право на запит та отримання відомостей з персонально-довідкового обліку мають:

1) державні органи, які здійснюють правоохоронні функції;

2) суди всіх рівнів;

3) органи державної влади та їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування у зв'язку зі здійсненням ними повноважень, визначених законодавством;

4) фізичні особи.

 Підставою проведення перевірки осіб за персонально-довідковим обліком з наданням відомостей про це на звернення судів є судовий розгляд справ у порядку кримінального або цивільного судочинства.

Звернення суду має бути подано у вигляді Вимоги - письмового звернення про надання відомостей з персонально-довідкового обліку, що подається державними органами, які здійснюють правоохоронні функції та мають повноваження на отримання таких відомостей. Вимога підписується головою суду, його заступниками або суддею, у провадженні якого перебуває справа у порядку кримінального або цивільного судочинства.

Звернення судів подаються до підрозділів інформаційної підтримки Національної поліції України або Департаменту інформаційних технологій МВС (ДІТ), де з робочого місця віддаленого доступу вносяться до електронної форми запиту для надіслання на перевірку за персонально-довідковим обліком.

Надання відомостей з персонально-довідкового обліку на електронний запит здійснюється ДІТ у строк до 10 робочих днів, за винятком виконання Вимог щодо осіб, стосовно яких вирішується питання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою, що виконуються протягом доби.