Головний зміст

52b2b5227bfcdПереможцям конкурсу до Верховного Суду на етапі призначення на посаду необхідно надати допомогу по входженні у професію та отриманні відповідних фахових знань і навичок суддівської діяльності (в тому числі специфічних для Верховного Суду).

 

 

 

 

 

 

 

В зв’язку з цим, 1 лютого 2017 року програма USAID "Нове правосуддя" провела щомісячну зустріч донорів та виконавців проектів, які працюють у сфері зміцнення верховенства права в Україні, на якій було обговоренно систему підготовки кандидатів на посади суддів новосформованого Верховного Суду.

 

На зустрічі відбулась презентація концептуального бачення щодо розробки та практичної реалізації спеціальної комплексної програми підготовки та підвищення кваліфікації новообраних суддів Верховного Суду.

 

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук підкреслив, що до навчання будуть залучені судді іноземних Верховних судів, судді ЄСПЛ, експерти організацій Ради Європи.

 

Крім того, передбачена можливість підвищення суддями кваліфікації за власним вибором на тематичних короткотермінових тренінгах, дистанційних курсах. Періодичні тренінгові курси включатимуть такі теми як оновлене процесуальне законодавство, суддівська майстерність та інші курси, виходячи з потреб майбутніх суддів, врахованих на початковому етапі функціонування ВС – відмітив ректор.

 

Новообрані  судді в перший рік роботи  проходитимуть також обов’язкову тижневу підготовку, за різними програмами в залежності від спеціалізації суддів.