Головний зміст

1042382 лютого 2017 року на зустрічі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з представниками Ради суддів України та суддями, призначеними на посади вперше, обговорили питання кадрового забезпечення судів.

 

 

 

 

 

 

 

За наведеною суддями статистикою, проходження кваліфікаційного оцінювання потребують близько 1350 суддів, призначених вперше, що становить майже 30% від фактично працюючих суддів у всіх місцевих судах. Так, у 2016 році закінчились повноваження у 150 суддів. У 2017 році закінчуються повноваження у 527 суддів, а у 2018 році – у 347 суддів. У зв’язку із закінченням повноважень у значною кількість суддів, на їх працюючих колег припадає надмірне навантаження під час розгляду справ, що впливає на дотримання розумних строків.

Критична кадрова ситуація, що склалась у місцевих судах, потребує вирішення через проведення кваліфікаційного оцінювання щодо таких суддів.

ВККС повідомила, що робота над формуванням нормативно-правового закріплення порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів призначених на посади вперше продовжується.