Головний зміст

IMG 4878Після того, як у 2015 році Київський районний суд м.Одеси  був визначений одним з пілотних у запровадженні електронного судочинства, ми, чесно кажучи, не в повній мірі розуміли, яким чином даний проект буде реалізований. Однак, для себе я зрозумів одне: життя не стоїть на місці і  зараз все більше послуг для громадян переходить в електронний режим. 

 

 

 

 

 

 

             Суди також не залишаються  осторонь та прагнуть  зробити спілкування громадян із судами більш зручним і комфортним.

          І ось, за останній рік запровадження «Електронного суду» у Київському районному суді міста Одеси, ми досягли значних результатів.

Так, станом на 7 лютого 2017 року в електронному форматі до суду надійшло 53 обвинувальних акта, 461 клопотання в рамках досудового розслідування, 2813 цивільних справ: з них – 2089 позовних заяв, 579 заяв у порядку наказного провадження та 145 заяв, які підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Велика частина цих позовних заяв подані в електронному вигляді за широкої «рекламної» підтримки  цих новацій з боку нашого суду: на сайті та по телебаченню ми намагаємося довести переваги «Електронного суду». Однак, учасники процесу ще не дуже ініціативно підключаються до цих новацій. Тому, ми ще раз звертаємо увагу громадян та учасників судового процесу на переваги електронного документообігу. Система  «Електронний суд» є зручною, зрозумілою і доступною. І скористатися нею зможе кожен, хто має доступ до мережі Інтернет.

Судочинство буде набагато доступнішим, якщо комунікацію з судом можна буде повністю перевести в електронну форму – для тих користувачів, кому ця форма є зручнішою, ніж листування поштою і особистий похід до суду.

Як подати позов в електронному вигляді