Головний зміст

Ukr er

27 червня 2016 року в місті Брюсселі було підписано Угоду про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції. Сьогодні, 8 лютого, був прийнятий закон про ратифікацію вказаної Угоди.

 

 

 

 

 

 

Угода передбачає співробітництво України та Євроюсту в сфері запобігання та боротьби з особливо тяжкими злочинами. Компетентним органом в Україні для виконання цієї Угоди є Генеральна прокуратура України.

   Передбачаються проведення регулярних консультацій з Євроюстом, а також можливість представників компетентного органу України брати участь в оперативних і стратегічних зустрічах на запрошення Президента Колегії Євроюсту та за згодою відповідних Національних членів.  

      Враховуючи те, що обмін інформацією в рамках співробітництва між Україною та Євроюстом матиме наслідком також надання інформації щодо осіб, в угоді  врегульовані питання, пов’язані з обміном інформацією, зокрема з порядком передачі інформації та обробки персональних даних, захистом, виправленням і знищенням персональних даних, відшкодуванням шкоди, пов’язаної з передачею даних, а також закріплено права суб’єктів даних на доступ до даних, що їх стосуються.

Депутати зазначають, що ратифікація Угоди створить правову основу для використання нашою державою можливостей цієї Організації щодо швидкого обміну інформацією, координації дій правоохоронних органів у протидії транскордонній злочинності та сприяння збору доказів.