Головний зміст

замінуванняУ грудні 2016 року ГО «Асоціація слідчих суддів України» виступила ініціатором вжиття рішучих заходів щодо боротьби із  завідомо неправдивими повідомленнями про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

 

 

 

 

 

 

На адресу АССУ надійшла відповідь від прокуратури Одеської області стосовно кількості зареєстрованих кримінальних проваджень за ч.1 ст.259, ч.2 ст.259 КК України.

Так, згідно даних Єдиного державного реєстру досудових розслідувань упродовж 2016 року зареєстровано 173 кримінальних провадження за ч.1, ч.2 ст.259 КК України, із яких 62 - зареєстровано за фактом завідомо неправдивого повідомлення про замінування приміщень суду.

Найбільше кримінальних правопорушень зареєстровано в Приморському районі – 94, в Київському районі – 15, Малиновському – 32 та в Суворовському районі- 29.

За результатами досудового розслідування упродовж 2016 року до суду направлено 10 кримінальних проваджень зазначеної категорії, з яких 7 кримінальних проваджень направлено з обвинувальним актом, 2 – з угодою про визнання винуватості та 1 кримінальне провадження з клопотанням про застосування примусових заходів  виховного характеру.