Головний зміст

 

234567Вже другий рік в Київському районному суді м.Одеси успішно діє проект"Електронний суд", який реалізується за підтримки програми USAID "Нове правосуддя".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 6112

В межах реалізації та подальшого розширення можливостей електронного судочинства  у 2017 році заплановано ряд зустрічей з представниками органів прокуратури, поліції, експертних установ, виконавчою та міграційною службою, адвокатами.

 19 січня 2017 року в місті Одесі голова Київського районного суду м. Одеса Сергій Чванкін спільно з прокурором Одеської області Олегом Жученком та керівником Одеської місцевої прокуратури №1 Костянтином Царелунгою схвалили Програму спільних дій щодо впровадження обміну електронними копіями документів.

 

IMG 4666 1

 

Із урахуванням цього, у 2017 році  планується проведення кількох робочих нарад із представниками прокуратури задля координації спільних дій щодо впровадження обміну електронними копіями документів між Київським районним судом в місті Одеса та Одеською місцевою прокуратурою №1.

Єдине і ключове питання  у  взаємодії суду з експертними установами– приведення у відповідність законодавства. Якщо в законі змін потребує одна-дві статті, то в відомчих інструкціях та наказах роботи значно більше. Саме над цим зараз і працюють представники ОНДІСЕ.

 MG 8285

 

 

Співпраця суду з виконавчою службою має розпочатися з надсилання "електронного" виконавчого листа. Це, насамперед, економія часу, грошей та людських ресурсів.

Так, у 2017 році ДВС запроваджує Автоматизовану систему "Виконавче провадження", що прийде на зміну ЄДРВП. Нова система подібна до "Електронного суду" – вона міститиме матеріали виконавчого провадження і в паперовому, і в електронному форматі. Доступ до неї буде у державних та приватних виконавців, а також у сторін виконавчого провадження.

 

IMG 1055

В цьому році також планується запуск повноцінного функціонування персонального електронного Кабінету користувача.

Планується, що із запуском Кабінету користувача Електронного суду, користувачам будуть доступні функції підготовки документів (заяв, клопотань тощо)  на основі доступних шаблонів, подання заяв до судів різних інстанцій, сплати судового збору, отримання інформації про рух справ, ознайомлення з календарем судових засідань. Кабінет користувача також передбачає участь в судових засіданнях в режимі відеоконференцзв’язку.

Очікується, що впровадження системи  сприятиме скороченню розгляду справ, економії державних коштів, покращенню доступу до інформації завдяки використанню новітніх інформаційних технологій.

Новизною буде також можливість перекладача та експерта брати участь у розгляді кримінальних справ в режимі онлайн.