Головний зміст

echeck1Вчора, 13 лютого, Мін'юст зареєстрував Порядок повної перевірки електронних декларацій чиновників, напрацьований робочою групою при Секретаріаті Кабміну.

 

 

 

 

 

 

Тепер НАЗК має можливість провести повноцінний аналіз статків суб’єктів декларування, які були зафіксовані в електронних деклараціях.

 Нагадаємо, що 13 січня 2017 року НАЗК схвалило Порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Порядок здійснення моніторингу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та відправило документи на державну реєстрацію до Мін’юсту.

19 січня Міністерство юстиції України на своїй офіційній сторінці опублікувало нові зауваження до отриманих документів від НАЗК, обґрунтовуючи це тим, що, внаслідок значного суспільного резонансу е-декларування, відповідні порядки мають суворо відповідати нормам закону з метою усунення ризиків їх скасування судом.

В зв’язку з цим, 24 січня було вирішено створити майданчик для дискусії стосовно затвердження Порядку перевірки е-декларацій при Секретаріаті Кабміну.

8 лютого робоча група завершила доопрацювання Порядку, який 10 лютого був прийнятий на засіданні НАЗК та надісланий до Мін’юсту.