Головний зміст

1394812599 011616116195 large34016 лютого 2017 року у Києві відкриють Центр ювенальної пробації – місце, де надаватиметься комплексна допомога дітям Києва, які в силу різних обставин перебувають у конфлікті з законом, з метою їх ресоціалізації.

 

 

 

 

 

Пробація - це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

 

Ювенальна пробація застосовується до осіб віком від 14 до 18 років, з урахуванням їх вікових та психологічних особливостей. Цей комплекс заходів спрямований на забезпечення їх нормального фізичного і психічного розвитку, профілактику агресивної поведінки, мотивацію позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків.

 

Зазначимо, що ювенальна пробація здійснюється органом пробації спільно з органами і службами у справах дітей, спеціальними установами та закладами, що здійснюють їх соціальний захист і профілактику правопорушень.