Головний зміст

1313779794Завтра, 16 лютого, кандидати на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду пройдуть анонімне тестування в рамках кваліфікаційного оцінювання.

 

 

 

 

 

 

 

Тест складатиметься зі 120 питань, кожне з яких міститиме по чотири варіанти відповідей. Триватиме тестування чотири години. Під час тестування заборонено користування нормативними актами, ноутбуками та телефонами. Безпосередньо перед тестуванням кандидату буде присвоєно індивідуальний код. Під час перевірки завдання зберігатиметься повна анонімність кандидата.

 

Результати письмового анонімного тестування підраховує комп’ютер, зчитуючи позначки на бланку відповідей, які мають бути виразними і однозначними для сприйняття заради недопущення помилок. Правильний порядок заповнення бланків ВККС роз’яснила у відео. Більшість запитань з відповідного переліку стосується спеціалізації, яку обрав кандидат, решта – конституційного права, антикорупційного законодавства та практики Європейського суду з прав людини.

 

      За процесом анонімного письмового тестування та виконанням практичного завдання можна буде стежити на Youtube каналі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за посиланням.