Головний зміст

konkurssЗавтра, 21 лютого, відбудеться другий етап кваліфікаційного оцінювання в рамках конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду. У зв’язку з цим, ВККС оприлюднила роз’яснення щодо складання практичного завдання.

 

 

 

 

 

 

 

Практичне завдання буде сформовано відповідно до спеціалізації касаційного суду у складі Верховного Суду та матиме вид модельної судової справи із сукупністю процесуальних документів і вихідних даних (інформації), необхідних для його виконання. Також в завданні міститиметься проект модельного рішення відповідного касаційного суду зі вступною й описовою його частинами.

 

Кандидати мають виконати практичне завдання шляхом викладення у зошиті для виконання практичного завдання мотивувальної і резолютивної частин модельного судового рішення на підставі матеріалів модельної судової справи відповідно до процесуального законодавства, чинного на момент його виконання. При цьому, якщо кандидат вважає за можливе (необхідне) сформулювати правову позицію, він викладає її після тексту модельного судового рішення.

 

Також роз’яснено, що користуватися дозволено ВИКЛЮЧНО:

1)виданими Комісією:

- зошитом із практичним завданням;

- зошитом для виконання практичного завдання;

- чистими аркушами паперу для власних записів;

- ручкою;

2) текстами нормативно-правових актів на друкованих паперових носіях;

3) постановами пленумів судів щодо забезпечення однакового застосування норм права при вирішенні окремих категорій справ на друкованих паперових носіях;

4) інформаційними листами судів на друкованих паперових носіях.

 

ВККС також звернула увагу на необхідності прошити або скріпити степлером друковані на паперових носіях тексти нормативно-правових актів, постанови пленумів судів щодо забезпечення однакового застосування норм права при вирішенні окремих категорій справ та інформаційні листи судів.

 

При цьому заборонено використання коментованих нормативно-правових актів.