Головний зміст

671877 w 300 300x240Сьогодні почала навчання перша хвиля осіб, які бажають стати приватними виконавцями.

 

 

 

 

 

 

 

 

Порядок допуску до професії приватного виконавця передбачає декілька етапів, які потрібно пройти, щоб стати приватним виконавцем:  навчання, стажування та складання кваліфікаційного іспиту.

 

Директор Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України Катерина Чижмарь наголосила, що навчання буде здійснюватися протягом 23 робочих днів. До складу викладачів, які читатимуть лекції, залучені не тільки науковці, фахівці, але і практики, які мають багаторічний досвід роботи у сфері виконання судових рішень.

 

 За словами Директора, наразі Інститутом сформовано 3 потоки слухачів навчальних курсів, по 210 осіб у кожному потоці. Проте бажаючі ще можуть подати заяву та потрапити до четвертого потоку. Навчальні курси для кожного потоку проводитимуться відповідно до затвердженого графіку.

 

Наступним етапом після навчання буде стажування та кваліфікаційний іспит. Проте особи, які мають стаж роботи державного виконавця, адвоката, нотаріуса чи арбітражного керуючого не менше одного року, від стажування звільнені.