Головний зміст

65R31 IT17Y TYL340 R7RLПідозрюваний, обвинувачений чи свідок, який раніше був викликаний у встановленому законом порядку, але не з'явився за викликом без поважної причини або не повідомив причину свого неприбуття, супроводжується в порядку приводу.

 

 

 

 

При цьому причини неявки особи мають бути перевірені до здійснення приводу. Якщо наявна поважна причина, то привід не застосовується, а особа повторно викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду. Таким чином, можливість застосування приводу визначається не кількістю здійснених викликів, а фактом неявки викликаної у встановленому законом порядку особи при відсутності у неї поважних причин.

 

Це надає можливість затягувати кримінальне провадження на невизначений строк.

 

   Саме тому депутати внесли на розгляд Законопроект №6110 «Про внесення зміни до статті 336 Кримінального процесуального кодексу України» (щодо проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження у разі неможливості виконання ухвали про здійснення приводу)»

 

Метою і завданням прийняття Проекту є внесення зміни до статті 336 КПКУ в частині доповнення її пунктом 4-1 такого змісту:

4-1) неможливості виконання ухвали про здійснення приводу.

Така зміна забезпечить можливість проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження у разі неможливості виконання ухвали про здійснення приводу