Головний зміст

portal2Віднині онлайн-послуги Міністерства юстиції можна отримати на Єдиному державному порталі адміністративних послуг (poslugy.gov.ua). Про це повідомляє Міністр юстиції Павло Петренко.

 

 

 

 

 

Портал запущено Державним агентством з питань електронного урядування. Серед найпопулярніших послуг - низка сервісів для фізичних осіб-підприємців у режимі он-лайн.

 

Так, з 1 березня усі мають змогу зареєструватись в он-лайн форматі як ФОП. Крім того, можна змінювати відомості про фізичну особу-підприємця (цією послугою користуються близько 500 тисяч разів щороку), а ще – припинити підприємницьку діяльність. Також на порталі poslugy.gov.ua буде запущено два сервіси для юридичних осіб – це онлайн-реєстрація юридичної особи та внесення відомостей про юридичну особу до реєстру.

 

Результат надання електронної послуги з відповідним номером у єдиному реєстрі в електронній формі направляється суб’єкту господарювання. Також можливо перевірити факт реєстрації шляхом доступу до публічної інформації з єдиного державного реєстру.