Головний зміст

oputuvannjaОфіс Національної ради реформ ініціював проект «Моніторинг сприйняття прогресу реформ»з метою більш повного відображення прогресу реформ, який щомісячно здійснює вимірювання громадської думки по загальних питаннях довіри до органів влади, поінформованості та помітності прогресу реформ.

 

 

З 28.12.2016 по 09.01.2017 проводилось всеукраїнське он-лайн опитування, у якому взяли участь чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

 

Більшість респондентів вважає, що відповідальність за прогрес реформ несе Президент України, наступними йдуть органи законодавчої та виконавчої влади.

 

При цьому, на думку респондентів прогрес в реформуванні відбувається не завдяки вищим виконавчим та законодавчим органам держави, а завдяки громадським організаціям та Європейському Союзу.

 

vpr

 

 

Проведене опитування свідчить про те, що більшість людей прагне перекласти відповідальність за стан держави в цілому на плечі посадових осіб. Проте успіх впровадження будь-якої реформи залежить перш за все від громадян, які готові прийняти зміни та підтримати їх.