Головний зміст

602Вища рада правосуддя під час свого засідання розглянула питання про затвердження консультативного висновку щодо проекту Закону №6011 «Про антикорупційні суди».

 

 

 

 

 

 

 

Пунктом 15 частини першої статті 3 ЗУ «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що ВРП надає обов’язкові до розгляду консультативні висновки щодо законопроектів з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів, узагальнює пропозиції судів, органів та установ системи правосуддя стосовно законодавства щодо їх статусу та функціонування, судоустрою і статусу суддів.

 

Доповідач із зазначеного питання був член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич. Він повідомив, що за запитами надали висновки:

  • Вища кваліфікаційна комісія суддів України – в частині, що стосується процедур добору суддів;
  • Державна судова адміністрація України – щодо матеріально-технічного забезпечення роботи суду;
  • Рада суддів України – стосовно питань, пов’язаних із суддівським самоврядуванням.

 

«Результатом цієї спільної роботи став проект висновку, в якому відображено всі пропозиції та зауваження, що надходили до законопроекту», – поінформував Вадим Беляневич.

 

Так, Вища рада правосуддя дійшла висновку про недоцільність прийняття зазначеного законопроекту як такого, що суперечить Конституції України й не узгоджується із законами України «Про судоустрій і статус суддів» та «Про Вищу раду правосуддя».

 

           Таким чином, консультативний висновок затверджено та надіслано до Верховної Ради України