Головний зміст

dreamstime m 3234954616 березня відбулась робоча зустріч в рамках спільної ініціативи Європейського Союзу та Управління ООН з наркотиків та злочинності щодо профілактики та протидії торгівлі людьми і незаконній міграції «GLO.ACT».

 

 

 

 

 Про це повідомляє прес-служба ВАСУ.

 

Впровадження ініціативи розпочалось у березні – травні 2016 року з візитів до України оціночної місії УНЗ ООН, метою якої було визначення потреб та прогалин у сфері протидії торгівлі та незаконному ввезенню мігрантів за допомогою зустрічей з представниками центральних органів влади, правоохоронних органів, міжнародних та громадських організацій, а також з використанням інформації з відкритих джерел.

 

План реалізації ініціативи в Україні було вирішено розділити на два компоненти: торгівля людьми та незаконне ввезення мігрантів. За результатами попередніх консультацій із зацікавленими сторонами та органами влади було погоджено план заходів на 2017 рік з імплементації глобальної ініціативи GLO.ACT в Україні. В рамках другого компоненту цим планом передбачено, зокрема, впровадження заходів, направлених на посилення політики та механізмів оперативного реагування щодо незаконного ввезення мігрантів.