Головний зміст

vsapravda info d7f3aУ Верховній Раді України зареєстрували 21 квітня проект Закону України  «Про внесення змін до статті 137 Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення положень змісту повістки про виклик» №6402.

 

 

 

 

Метою прийняття цього Закону є внесення змін до статі 137 Кримінального процесуального кодексу України, які б додатково передбачали можливість захисту учасників кримінального провадження, доступу до інформації про кримінальне провадження.

 

 

Кримінальним процесуальним кодексом України визначено порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні, зміст повістки про виклик та інше. У повістці про виклик, окрім уже визначених реквізитів, повинно бути зазначено дата внесення кримінального провадження, в рамках якого здійснюється виклик, до ЄРДР, зміст кримінального провадження, що стосується процесуальної дії, для участі в якій викликається особа.

 

 

Проектом пропонується внести зміни до пункту 4 частини першої статті 137 КПК України, виклавши його в такій редакції: «найменування (номер) кримінального провадження, в рамках якого здійснюється виклик, дата внесення до ЄРДР, зміст кримінального провадження, що стосується процесуальної дії, для участі в якій викликається особа».