Головний зміст

twinningВ п’ятницю, 28 квітня 2017 року, керівництво ДСА України провело робочу зустріч з радником Проекту Твіннінг "Посилення інституційної спроможності Верховного суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні" Яутріте Бріеде та асистентом радника Проекту Олександром Бідним.

 

 

 

Зустріч була присвячена обговоренню питання доопрацювання окремого пошукового модуля, котрий би дозволив контекстний пошук в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Можливість пошуку в судових рішеннях, які розміщені в Реєстрі, застосування та посилання на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод має стати важливим інструментом захисту прав людини на національному рівні.

 

 Нагадаємо, що Проект Твіннінг ″Посилення інституційної спроможності Верховного суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні″ розпочався в березні 2017 року

 

Метою Проекту є посилення незалежності та ефективності судової влади за рахунок впровадження європейських стандартів, а також підвищення інституційної спроможності Верховного Суду України, що дозволить сформувати єдину судову практику при здійсненні правосуддя, сприятиме зміцненню верховенства права в Україні.

 

Також у рамках вказаного проекту Твіннінг передбачено проведення порівняльного аналізу національного та європейського законодавства щодо електронного правосуддя та проведення судових засідань у режимі ВКЗ, за результатами якого експерти розроблять рекомендації щодо вдосконалення системи електронного правосуддя в Україні.