Головний зміст

1402447772 1501 vasuВищий адміністративний суд  України залишив у силі постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 15 квітня 2016 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 7 червня 2016 року.

 

 

 

 

 

 

 Виходячи з даних документів, Міністерство юстиції має заборонити використання назв органів адвокатського самоврядування у назвах інших юридичних осіб та громадських організацій. Така заборона має бути введена у відповідності до п. 10 Перехідних положень  ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

 

В постанові ВАСУ сказано: «Суди нижчих інстанцій прийшли до правильного висновку. Адже законодавством України чітко визначені власні найменування для всіх органів адвокатського самоврядування, які передбачені вичерпним переліком. Підміна назв органів адвокатського самоврядування, використання власних назв іншими суб'єктами суспільних відносин не допускається».

 

Відсутність законодавчо закріпленої заборони дозволяє юридичним особам привласнювати назви органів адвокатського самоврядування і користуватися ними.

 

Стало відомо, що Національна асоціація адвокатів неодноразово зверталася до Прем'єр-міністра щодо необхідності встановлення цієї заборони, однак, у відповідь отримувала відмови Міністерства.