Головний зміст

IMG 4330 копияСьогодні,  12 травня 2017 року, в  Одесі відкрили Центр ювенальної пробації.  Даний центр став вже сьомим  в рамках державної програми розвитку системи пробації, яка стала реальністю після прийняття Закону України «Про пробацію» та завдяки Уряду Канади.

 

 

 

 

До кінця року планується відкриття ще 5 таких Центрів.

 

 

IMG_4244.jpg

 

 

Завдяки роботі Центру діти з Одеської області, які потрапили у конфлікт із законом, зможуть отримати комплексну допомогу і подолати труднощі.

 

 IMG_4223.jpg

 

Після офіційної церемонії відкриття відбулася презентація моделі ювенальної пробації, яку відвідав і голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін.

 

 

IMG_4260.jpg

 

 

На заході також були присутніми судді Малиновського районного суду м.Одеси Олег Крижановський та Сергій Черевко, представники патрульної поліції, громадських організацій,  Центру безоплатної вторинної правової допомоги та представник Посольства Канади Карім Моркос.

 IMG_4341.jpg

 

IMG_4235.jpg

 

 

Привітавши учасників заходу, Карім Моркос зазначив, що через програму пробації в Україні  пройшло 1500 неповнолітніх правопорушників і тільки 2% з них  повторно скоїли  правопорушення. В  Канаді система пробації успішно дії вже 25 років.

 

 

IMG_4357.jpg

 

 

Під час заходу зосередили увагу на тому, як саме працюють Центри ювенальної пробації та що змінилося для підлітків під час перебування на обліку з іспитовим строком.

 

 

IMG_4290.jpg

 

 

IMG_4377.jpg

 

 

Наразі підлітки, які перебувають на обліку в Центрах, отримують допомогу спеціалістів та шанс  розпочати нове життя.

 

IMG_4351.jpg

 

 

IMG_4353.jpg

 

 

Після презентації учасники  переглянули 2 відеоролика про підлітків, які використали свій шанс змінити життя на краще.

 

 

IMG_4385.jpg

 

Зазначимо, що Центр ювенальної пробації знаходиться за адресою: Матроський узвіз, 7 та працює у будні дні з 9.00-18.00 години.

 

 

IMG_4336.jpg