Головний зміст

nazkНаціональне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що неможливо здійснити проведення зовнішньої незалежної технічної експертизи без програмного коду діючої інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

 

 

 

 

Цей код має надати адміністратор Реєстру - Державне підприємство «Українські спеціальні системи». Перемовини про це з адміністратором Реєстру тривають вже більше місяця.

 

З метою забезпечення належного безперебійного функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування прийнято рішення про затвердження Плану заходів з модернізації програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» .

 

Першим його пунктом визначено за необхідне провести зовнішню незалежну технічну експертизу ІТС Реєстр на предмет дослідження її функціональності.

 

Зовнішня незалежна технічна експертиза програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» відбуватиметься як два паралельні процеси. Перший напрямок стосується функціональної придатності, можливостей та поточного стану діючої системи ІТС Реєстр. Другий - тестування автоматизованого модуля перевірки (верифікації) декларацій та його потенціальних можливостей сумісності з існуючим програмно-апаратним комплексом ІТС Реєстр (модуль розроблений на замовлення ПРООН).

 

Без проведення зазначеної експертизи НАЗК не зможе гарантувати, що Реєстр буде належно функціонувати під час чергової хвилі подання електронних декларацій.