Головний зміст

sud18 серпня 2017 року Київський районний суд м. Одеси закрив провадження по справі про адміністративне правопорушення відносно фізичної особи підприємця (далі – ФОП).

 

 

 

 

Так, згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 04.08.2017 року близько 10 години на вул. Ак. Корольова чоловік, на думку поліцейських, здійснював торгівельну діяльність овочами та фруктами без дозвільних документів.

 

Вказані дії були кваліфіковані працівниками поліції за ч. 1 ст. 160 КУпАП (торгівля з рук в невстановлених місцях).

 

Проте суд, дослідивши матеріали справи та заслухавши думку учасників процесу, дійшов до висновку, що в діях ФОП відсутній склад адміністративного правопорушення.

 

Так, чоловік зазначив, що зареєстрований в державній фіскальній службі як платник єдиного податку. Більше того, у ФОП перебувала на праві користування земельна ділянка площею 2 кв. м.

 

Чоловік зазначив, що під час розмови з працівниками поліції надав їм пакет відповідних документів, які підтверджують його право здійснювати торгівлю с/г продукцією у встановленому місці.

 

Проте, працівники правоохоронних органів не взяли їх до уваги та склали на ФОП відповідні протоколи про адміністративне правопорушення.

 

Також суд дійшов до висновку, що автор протоколу не зафіксував у ньому відповідні предмети торгівлі, прізвища та покази свідків, а також їх пояснення. Таким чином, працівник поліції не надав жодного доказу на обґрунтування його складання.

 

В результаті суд закрив провадження по справі про адміністративне правопорушення відносно ФОП.

 

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.