Головний зміст

1472381239 20160621154123nВчора, 6 вересня 2017 року, Система електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» провела перші у світі електронні торги з використанням технології збереження й захисту даних «BlockChain».

 

 

 

 

 

 

Мін’юст ще у квітні цього року підписав меморандум з компанією «BitFury» щодо переводу на нову систему аукціонів «СЕТАМ» та реєстру нерухомого майна.

 

«BlockChain» – це передова технологія, яка повністю унеможливлює підробку інформації в базах даних і дає можливість обробляти до 1 млрд транзакцій на добу.

 

Керівник ДП «СЕТАМ» зазначив, що після переходу на «BlockChain» інформація, яка надходить до системи, зберігатиметься на кількох серверах і буде розміщена на публічному сервері. Таким чином, всі зможуть спостерігати за процесом торгів в режимі реального часу без ризику втрати історичних даних. Більше того, перевірити інформацію про кожен крок торгів можна, скопіювавши хеш-код транзакції, а потім вставивши його у відповідне поле на сайті blockchain.gov.ua.

 

Перехід на нову технологію дав привід керівникам «СЕТАМ» здійснити ребрендинг аукціону та змінити його філософію. Тож «СЕТАМ» змінила назву на «OpenMarket». Новий бренд «OpenMarket», «відкритий ринок», символізуватиме відкритість, готовність до змін та невпинне зростання.