Головний зміст

5689030 вересня 2020 року колегія суддів Третьої судової палати ККС ВС уперше переглянула по суті кримінальне провадження після Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

 

 

 

За результатами розгляду ККС ВС скасував судове рішення ВАКС і призначив новий апеляційний розгляд.

ККС ВС задовольнив касаційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 11 лютого 2020 року, якою скасовано вирок Київського районного суду міста Одеси від 18 березня 2019 року про визнання ексголови райдержадміністрації в Одеській області винним у заволодінні грошовими коштами (ч.2 ст.191 КК України). Водночас цією ухвалою Апеляційної палати ВАКС провадження у справі було закрито у зв’язку з відсутністю в діях особи складу кримінального правопорушення (п.2 ч.1 ст.284 КПК України).

Нагадаємо, що 18 березня 2019 року Київський районний суд міста Одеси оголосив вирок колишньому голові Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що наприкінці 2016 року голова РДА незаконно виписав собі надбавки за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи у розмірі 695 % від свого посадового окладу.

Чоловік три місяці отримував премію без необхідного погодження з облдержадміністрацією та привласнив 65 тисяч бюджетних коштів.

Розглянувши справу, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Також суд стягнув з обвинуваченого понад 65 тисяч гривень на користь Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області.

 

Довідково: вказаний вирок є першим вироком в історії новостворених антикорупційних органів України з «реальним» терміном покарання.