Головний зміст

sud s naruchnikamiДо Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в умисному знищенні майна (ч. 2 ст. 194 КК України).

 

 

 

 

За версією слідства, отримавши «замовлення» на знищення транспортного засобу, підозрювані приїздили до Одеси, обливали заздалегідь підготовленою горючою речовиною обумовлений автомобіль та підпалювали його. Після цього вони зникали з місця скоєння кримінального правопорушення.

Таким чином протягом пів року були знищені «Lexus» та два «MERCEDES-BENZ». Сума спричинених їх власникам збитків сягнула близько двох мільйонів гривень.

Зазначимо, що двоє підозрюваних були раніше затримані правоохоронцями та знаходяться під вартою.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає понад 1 мільйон гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.