Головний зміст

IMG 4300Сьогодні, 5 листопада, голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін та суддя Геннадій Войтов провели зустріч з учнями IT STEP SCHOOL (загальноосвітньої школи Академії ШАГ). У школі навчаються учні з 5 по 11 клас.

 

 

Розпочалася зустріч зі знайомства та питань до школярів стосовно їх розуміння, що таке суд та судовий процес.

IMG 4289

У ході розмови Сергій Чванкін ознайомив присутніх з основними засадами здійснення правосуддя, а також реалізації прав, свобод та обов’язків людини і громадянина.

IMG 4283

Учні дізналися про систему судів України, види судів, принципи побудови судової системи та повноваження різних судових інстанцій.

IMG 4297

Крім того, голова суду детально розповів про кримінальну відповідальність неповнолітніх та випадки притягнення до неї.

IMG 4202

Як стати суддею, які вимоги до кандидатів на посаду судді, добір кандидатів на посаду судді, порядок призначення на посаду судді - розповів суддя Геннадій Войтов.

IMG 4286

Суддя зосередив увагу учнів на основних аспектах професійної діяльності судді та розповів про найцікавіші справи зі своєї практики. Школярі дізнались про категорії справ, які розглядаються судами першої інстанції.

IMG 4228

Також учням продемонстрували відеосюжет про роботу Київського районного суду міста Одеси, завдяки якому вони змогли краще зрозуміти специфіку та основні принципи судочинства.

IMG 4258

IMG 4261

Зустріч видалася дуже плідною, у невимушеній обстановці школярі ставили багато питань та брали активну участь в обговоренні питань теми зустрічі.

IMG 4308