Головний зміст

sud54677568768965959До Київського районного суду м. Одеси надійшли клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у викраденні людини.

 

 

 

 

 

За версією слідства, підозрювані у ніч із 23 на 24 березня викрали в Одесі 20-річного хлопця, вивезли його до Києва і кілька днів зв’язаним утримували в орендованому помешканні, вимагаючи у батьків потерпілого мільйон доларів США.

26 березня 2021 року співробітники правоохоронних органів затримали підозрюваних та звільнили заручника, життю і здоров'ю якого ніщо не загрожує.

Таким чином, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив їх. Відносно шести підозрюваних обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Відносно ще одного підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Звернемо увагу, що ухвали слідчого судді не набрали законної сили.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.