Головний зміст

IMG 5551Сьогодні голова Київського районного суду Сергій Чванкін та судді Володимир Петренко та Павло Прохоров долучилися до круглого столу «Альтернативні способи вирішення спорів». Захід організовано кафедрою цивільного процесу НУ ОЮА в рамках VI Щорічного науково-творчого марафону «Тиждень цивільного процесу 2021».

Модератом заходу виступила доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Неллі Голубєва.

Голова суду Сергій Чванкін зазначив, що з лютого по вересень 2018 на базі Київського районного суду м. Одеси працював кабінет медіації, який та надав можливість учасникам процесу, окрім процесуального врегулювання вирішення спору за участі судді, спробувати врегулювати свій спір за допомогою професійного медіатора. 

IMG 5543

За цей час кабінет медіації у Київському районному суді м. Одеси відвідало 152 особи і з них 73 повернулися повторно. Також було проведено 10 медіацій та заповнено 49 анкет.

IMG 5553

Окрім українців кабінет медіації відвідали навіть декілька іноземних делегацій.

IMG 5564

З лютого 2019 року кабінет медіації почав працювати вже у Громадському центрі правосуддя Одеської області, який вже більше двох років надає безкоштовну правову допомогу жителям Одеси та області.

 IMG 5569