Головний зміст

sud s naruchnikamiДо Київського районного суду міста Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваному у скоєнні грабежу (ч. 3 ст. 186 КК України).

 

 

 

 

За версією слідства, в липні 2021 року уродженець та громадянин іноземної держави, вступивши в змову зі своїм спільником, вирішили збагатиться за рахунок викрадення майна з торговельного кіоску.

Так, застосувавши фізичну силу, чоловіки проникли до кіоску, та викрали два мобільних телефони та грошові кошти з каси. Загальна сума збитків склала більше 20 тисяч гривень.

Розглядаючи клопотання слідчий суддя прийшов до переконання про неможливість застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно підозрюваного через відсутність в останнього місця проживання.

Слідчий суддя також прийшов до переконання, що застосування запобіжного заходу у вигляді застави відносно підозрюваного є неможливим, оскільки чоловік не працевлаштований та не зможе її сплатити.

А застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, враховуючи обставини інкримінованого підозрюваному кримінального правопорушення, його тяжкість та ступінь суспільної небезпеки, не досягне своєї мети.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд відмовив у його задоволенні.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.