Головний зміст

20220208 092835Сьогодні суддя-спікер Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко провів лекцію для студентів першого курсу інституту Морського права і менеджменту НУ «ОМА».

 

 

 

Захід відбувся в рамках вивчення дисципліни «Деонтологічні основи судової діяльності» за допомогою платформи Zoom.

Суддя Володимир Петренко детально розповів про діяльність Київського районного суду міста Одеси, про судоустрій до та після реформування, про апарат суду, про етапи судового засідання та обов’язки сторін у справі, а також про надходження справ – від отримання до розгляду суддею.

20220208 093105

 

«Наш суд входить до трійки найнавантаженіших судів України, адже за рік 23 судді розглянули більше 42 тисяч справ і матеріалів суддя. Крім того, суд був пілотним із запровадження електронного судочинства, на базі суду проходили навчання для суддів та співробітників апаратів зі всієї України. Київський районний суд активно впроваджує платформу з онлайн вирішення спорів «Пошук рішень», - зазначив суддя.

Володимир Петренко розповів студентам про те, що необхідно аби стати суддею, якими рисами володіти та етапи проходження конкурсного добору.

Упродовж заходу студенти висловили свої міркування щодо діяльності судів, а також поставили чимало запитань Володимиру Петренку. Найпопулярнішими були питання про найцікавіші справи з практики, роботу на посаді судді, проблеми, з якими стикаються судді під час виконання професійних обов’язків. Студенти були в захваті від спілкування з суддею та залишили безліч повідомлень зі словами подяки за змістовну зустріч.

photo5192902446739994726