Головний зміст

LAW FIRM MANAGEMENT SOFTWARE 24 1600x1067 e1523971694823Сьогодні, 6 червня, голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін та суддя Володимир Петренко взяли участь в онлайн-зустрічі Голови Верховного Суду Всеволода Князєва із суддями Харківської, Донецької, Луганської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

 

 

 

 

У зустрічі також взяли участь в.о. голови ВРП Валерій Саліхов, голова РСУ України Богдан Моніч, голова ДСА України Олексій Сальніков.

 

Захід організовано для обговорення нагальних проблем системи правосуддя, що виникли внаслідок військової агресії рф, із представниками судової влади регіонів України, де ведуться активні бойові дії, регіонів, які перебувають під тимчасовою окупацією, та регіонів, до яких передано значну кількість судових справ.

 

Голова ВС Всеволод Князєв подякував суддям та співробітникам апаратів, які в умовах військової агресії рф продовжують сумлінно здійснювати правосуддя та виконувати свої обов’язки. «Ми повинні надавати допомогу ЗСУ, тим хлопцям та дівчатам, які захищають Україну. Тому я вдячний всім суддям, які відгукнулися на пропозицію ВС та перераховують частину суддівської винагороди на потреби ЗСУ», - зазначив Голова ВС.

Під час зустрічі Всеволод Князєв відповів на запитання, які надійшли від суддів та стосувалися відрядження з тимчасово окупованих територій; передачі справ до судів, за якими визначено підсудність; виплати суддівської винагороди та відновлення роботи судів, які були пошкоджені внаслідок бойових дій.

 

Голова РСУ Моніч зазначив, що судді можуть надавати свої пропозиції або звертатися до РСУ з проблемними питаннями в будь-який час. «Наразі проводиться підготовка до ХІХ позачергового з’їзду суддів України. Цього тижня РСУ проведе засідання та інформуватиме судову спільноту та суспільство про подальші кроки», - зазначив очільник РСУ.

Голова ДСА Олексій Сальніков зазначив, що станом на сьогоднішній день не здійснюють судочинство 99 апеляційних і місцевих судів. У травні виплата суддівської винагороди та заробітної плати співробітникам апаратів була здійснена на 100%. «Звичайно, зарплата співробітників апаратів є дуже низькою, і в ці нелегкі часи це особливо відчувається. Нами розроблено законопроект щодо збільшення заробітних плат співробітників апаратів і ми сподіваємося, що після нашої перемоги це питання буде вирішено.