Головний зміст

grd logo big transparentГромадська рада доброчесності утворена з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

 

 

 

 

      Громадська рада доброчесності збирає, перевіряє та аналізує інформацію щодо судді (кандидата на посаду судді і надає Вищій кваліфікаційній комісії суддів України інформацію щодо судді (кандидата на посаду судді) або, за наявності відповідних підстав, висновок про невідповідність судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності, який додається до досьє кандидата на посаду судді або до суддівського досьє.

   Для того, щоб забезпечити діяльність ГРД та її взаємозв’язок з суспільством, був створений сайт Громадської ради доброчесності, на якому існує можливість пошуку суддів чи кандидатів на посаду судді та функція повідомлення про вчинки чи поведінку відповідної особи.

       Також, на сайті зазначено, що повідомлення щодо кандидатів на посаді суддів Верховного Суду будуть прийматися ще 11 днів, тобто до 29 січня включно.

     Громадська рада доброчесності гарантує нерозкриття прізвища та інших даних щодо кореспондентів-викривачів, якщо вони про це попросили.