Головний зміст

123802Про це розповів Голова ВСУ Ярослав Романюк під час зустрічі  із директором з правових та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональдом Чіассоном, яка відбулась у Верховному Суді України.

 

 

 

 

Зустріч була присвячена обговоренню конкретних видів діяльності в рамках Проекту підтримки судової реформи, зокрема, удосконалення бази рішень Верховного Суду України, які містять правові позиції.

ВСУ є не просто судом, який виправляє помилки нижчих судів, а судом, що відіграє провідну роль у розвитку права через направлення судової практики судів нижчих інстанцій у правильне русло, - зазначив Дональд Чіассон.

У ході уніфікації судової практики все більшого значення набувають правові висновки ВСУ, що зумовлює пошук необхідної інформації серед масиву винесених рішень.

Тому створення нової або модифікація існуючих баз даних судових рішень, які б забезпечили оперативний пошук необхідної користувачам інформації і були доступними для судів та громадськості наразі являється актуальним завданням, - підкреслив Голова Верховного Суду України.