Головний зміст

919524 січня 2017 року, Київським районним судом міста Одеси позбавлено права керування всіма видами транспортних засобів п’ятьох одеських водіїв.

 

 

 

 

 

 

 

Так, 3 грудня 2016 року  близько півночі, водій 1989 року народження керував автомобілем «Деу» по вул.Люстдорфська дорога в м.Одесі з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду відмовився у встановленому законом порядку в присутності двох свідків.

5 грудня 2016 року о 15 годині 20 хвилин  водій автомобіля  «ВАЗ»  знаходився за кермом у стані наркотичного сп’яніння і також від  проходження медичного огляду відмовився. В судовому засіданні заявив, що вживав алкогольні напої, а не наркотичні засоби.

Третій водій вчинив адміністративне правопорушення також 5 грудня 2016 року. Чоловік 1988 року народження керував автомобілем «ВАЗ» в нетверезому стані, що знайшло своє підтвердження в акті медичного огляду на стан сп’яніння.

6 грудня 2016 року близько другої години ночі в стані алколольного cп'яніння знаходився і водій автомобіля «Рено». Проходити медичний огляд на стан cп'яніння також відмовився у присутності двох свідків.

10 грудня 2016 року о другій годині по проспекту маршала Жукова в місті Одесі за кермом автомобіля «Деу» водій знаходився за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Прилад «Драгер» показав результат у 1,28 проміле алкоголю. Свою провину водій визнав.

Отже, п’ятьох водіїв позбавлено права керування усіма видами транспортних засобів строком на один рік із накладенням штрафу у розмірі 10200 гривень.

 

IMG 2771

«Великі штрафи та позбавлення права керування транспортним засобом не заважає особам повторно сідати за кермо в нетверезому стані вже без водійського посвідчення. І як наслідок – можливі ДТП. Тому доцільно ввести кримінальну відповідальність за повторне керування автомобілем в нетверезому стані.

Асоціацією слідчих суддів України пропонувалося посилення відповідальності у вигляді збільшення штрафу та притягнення до кримінальної відповідальності у разі повторного керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Проте депутати прислухалися лише до пропозиції підвищення штрафу.

Тому, до цієї проблеми необхідно підходити комплексно: варто не тільки посилити відповідальність, вкрай необхідно вести профілактичну роботу ще з дитинства», - прокоментував голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін.