Головний зміст

IMG 5766Сьогодні Київський районний суд міста Одеси відвідали представники Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області  з метою ознайомлення з результатами запровадження  проекту «Електронний суд».

 

 

 

 

 

 

Голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області  Олександр Боярський, суддя Ігор Загородній, керівник апарату Інна Тарута, прес-секретар Ірина Кравченко та головний спеціаліст з інформаційних технологій Олексій Кушаков могли не тільки оцінити переваги електронного судочинства, а й ознайомитися з нововведеннями в суді.

 

 

IMG 5349

 

 

 

 

Судді Київського районного суду м.Одеси Володимир Петренко та Оксана Куриленко  розповіли гостям про  систему електронного документообігу, яка функціонує в Київському районному суді міста Одеси та основні етапи її запровадження.

 

IMG 5412

 

IMG 5336

 

 

 

Володимир Петренко зазначив, що важливим моментом є те, що до проекту приєднуються  інші державні установи. Налагоджено обмін інформацією з органами юстиції, міграційної служби, прокуратури, виконавчої служби, поліції та експертними установами.

«Одним з недоліків є  те, що забезпечення автоматизованої системи документообігу суду є застарілим та не дозволяє в повній мірі реалізувати можливості «Електронного суду», - підсумував Володимир Петренко.

 

 

IMG 5398

 

 

IMG 5343

 

 

 

 Оксана Куриленко детально розповіла про успішне  направлення цивільних справ до експертних установ в електронному  вигляді. «Це значна економія часу та можливість слухати справу, не зупиняючи провадження, в разі направлення справи до експертної установи. Все листування з експертами переведено в електронний формат», - зазначила суддя.

 

 

IMG 5403

 

Після робочого обговорення представники Білгород-Дністровського міськрайонного суду  могли на власні очі побачити роботу «Електронного суду» в дії, відвідавши структурні підрозділи суду, де співробітниками було продемонстровано процес реєстрації та обміну документами в електронній формі.

IMG 5430

 

IMG 5437

 

 

IMG 5442

 

 

IMG 5479

 

 

IMG 5533

 

 

IMG 5623

 

Голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін звернув увагу присутніх на успішне налагодження діалогу із ЗМІ. Для цього в суді працює прес-служба, яка щоденно висвітлює актуальну інформацію про діяльність суду та судові справи, які набули суспільного резонансу, на сайті суду.

IMG 5635

 

IMG 5659

 

IMG 5741

 

 

IMG 5663

 

 

IMG 5745

 

IMG 5687

 

 

IMG 5673

 

IMG 5778

 

 

IMG 5782

 

Такі зустрічі між представниками судових установ мають  важливе значення для вирішення проблем, що виникають у роботі судів.